Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2018

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області взяла участь у круглому столі «Реформа і права людини в Україні»

     Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Валентина Колчіна взяла участь у круглому столі «Реформа і права людини в Україні», присвяченому Всеукраїнському тижню права та Міжнародному дню боротьби з корупцією, який відбувся у Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України.

     Захід проведено за участі представників Верховної Ради України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, територіального управління юстиції, місцевих судів, навчальних закладів, адвокатів та нотаріусів. Учасниками обговорено аспекти застосування антикорупційного законодавства, зокрема, дотримання його вимог в частині обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, реформування державних органів.

     Окремим питанням висвітлено запровадження механізмів захисту прав дітей, зокрема у сфері стягнення боргів зі сплати аліментів, протидії домашньому насильству, у тому числі і щодо спеціальних заходів, що можуть бути застосовані до кривдника.

     Начальник відділу прокуратури області Валентина Колчіна у своєму виступі звернула увагу учасників круглого столу на особливості притягнення осіб до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, недопущення корупційних проявів в закладах освіти.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2378