Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

На Черкащині прокуратура спільно з поліцією та контролюючими органами продовжує протидіяти нелегальним автозаправкам (ФОТО)

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом привласнення та розкрадання паливно-мастильних матеріалів, що належать ДП «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

У рамках здійснення досудового розслідування в указаному провадженні Смілянською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області та ДФС у Черкаській області припинено протиправну діяльність автомобільного заправного пункту в Смілянському районі, який здійснював реалізацію рідини з характерним запахом дизельного палива без належних дозвільних документів, створюючи загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Установлено, що зазначений пункт працював без відповідних дозволів на продаж паливно-мастильних матеріалів при експлуатації автозаправочної станції.

Під час обшуку за місцем проживання жителя Смілянського району, який обладнав цей пункт, правоохоронцями  виявлено та вилучено ємкості з загальною кількістю відповідної рідини 1719 літрів, а також автозаправне обладнення.

На цей час розслідування триває, на вилучене майно накладено арешт, проводяться всі необхідні слідчі дії та експертизи.

Також Канівським відділом Золотоніської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Розслідуванням установлено, що суб’єктом  підприємницької діяльності в м. Канів протиправно обладнано газову заправку з метою реалізації  палива без належних дозвільних документів, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Під час огляду нелегальної заправки, проведеного працівниками Золотоніської місцевої прокуратури та територіального відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за участю спеціалістів, опечатано резервуар для зберігання нафтопродуктів, відповідне обладнання для реалізації палива. Наразі вирішується питання щодо накладення на них арешту в судовому порядку, діяльність несанкціонованої заправки припинено.

Прокуратура Черкащини надалі принципово вживатиме заходи щодо виявлення й припинення незаконної діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, які здійснюють свою діяльність без відповідних дозвільних документів, створюючи  загрозу  життю та здоров’ю громадян.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

   

кількість переглядів: 1943