Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2018

До кримінальної відповідальності притягнуто одного з обвинувачених у рейдерському захопленні сільськогосподарського підприємства (ФОТО)

Прокуратурою Черкаської області належно підтримано державне обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно одного з обвинувачених у вчиненні рейдерського захоплення підприємства в Городищенському районі Черкаської області, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що 06.04.2018 група осіб, до складу якої входив  обвинучаний, з метою протиправного заволодіння майновим комплексом аграрного підприємства, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених установчих документів товариства, внесли зміни до відомостей про юридичну особу, засновника та керівника товариства в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і незаконно юридично набули право власності на майновий комплекс і майно вказаного товариства, а також майнове право на урожай 2018 року, внаслідок чого заподіяно шкоду в сумі 119 млн. грн. 

Під час досудового розслідування майно повернуто його законному володільцю.

За результатами судового розгляду вироком Городищенського районного суду від 23.11.2018 чоловіка визнано винним у вчиненні вказаних вище злочинів та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України засудженого звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 3 роки, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності.

Нагадаємо, що в жовтні поточного року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно інших учасників групи, які обвинувачуються в рейдерському захопленні зазначеного сільськогосподарського підприємства, на цей час судовий розгляд триває.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1660