Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

Триває боротьба з незаконною діяльністю автомобільних газозаправних пунктів (ФОТО)

Звенигородською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження, з метою припинення незаконної діяльності мережі автозаправочних станцій, 29.11.2018 прокуратурою спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управління Держпраці в Черкаській області та Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області проведено обшуки на автомобільних газозаправних пунктах у м. Звенигородка, які здійснювали реалізацію скрапленого газу без відповідних дозвільних документів, під час яких правоохоронцями вилучено документацію, що підтверджує реалізацію скрапленого газу та опломбовано газозаправне обладнання.

До суду внесено клопотання про накладення арешту на обладнання газозаправної станції та вилучених документів.

Крім того, 29.11.2018 Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками територіального відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Головного управління ДФС у Черкаській області, Управління Держпраці у Черкаській області та інших контролюючих органів припинено незаконну діяльність газозаправного пункту, розташованого в м. Черкаси, який здійснював роздрібну торгівлю газом без одержання необхідних дозвільних документів.

За результатами проведених обшуків на вказаному пункті, в рамках зареєстрованого кримінального провадження правоохоронцями вилучено та передано на відповідальне зберігання газ і газовий модуль до прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

На цей час у кримінальних провадженнях проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин справи, встановлення повного кола осіб, причетних до незаконної діяльності газозаправних пунктів та прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Довідково: за вчинене правопорушення винним особам загрожує до 3 років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 2006