Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2018

Затримано завідувача відділу Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції ННЦ «Інститут землеробства НААН» за підозрою в зловживанні впливом (ФОТО)

Завдяки злагодженій роботі Смілянської місцевої прокуратури, працівників Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області 29.11.2018 припинено незаконні дії завідувача одного з відділів Черкаської державної сільськогосподарської дослідної станції ННЦ «Інститут землеробства НААН», який вимагав від підприємця 13 тис. 700 грн. за здійснення впливу на свого керівника та посадових осіб управління Держпродспоживслужби з метою прийняття ними рішення щодо прискорення й спрощення обов’язкової процедури реалізації сільськогосподарської продукції.

Зазначену особу затримано в порядку ст. 208 КПК України після перерахування заявником за вказівкою затриманого обумовленої суми грошових коштів на особистий картковий рахунок останнього.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (пропозиція здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, вирішується питання щодо повідомлення службовій особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Крім того, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до факту вимагання неправомірної вигоди.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 2823