Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

Прокуратура через суд вимагає повернути державі незаконно орендовані сільськогосподарські землі площею 240 га

З метою захисту державних інтересів Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду позовну заяву про зобов’язання повернути самовільно зайняті земельні ділянки вартістю понад 66 млн. грн. на користь держави для подальшого розпорядження ними у порядку, визначеному законодавством.

Так, прокуратурою встановлено, що після закінчення договорів оренди земельних ділянок загальною площею майже 240 га в адміністративних межах Байбузівської сільської ради в серпні поточного року, незважаючи на наявність листів-заперечень Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, як розпорядника цих земель, сільськогосподарське товариство не повернуло їх на користь держави та в порушення умов договору оренди й чинного земельного законодавства самовільно продовжило використання у власних цілях, засівши озимою пшеницею.

Незгода уповноваженого органу з продовженням договору оренди земельних ділянок на попередніх умовах викликана відсутністю їх актуальної нормативно-грошової оцінки, що порушує державні інтереси.

З огляду на вказане, прокурором вжито заходів щодо усунення порушень при використанні земель сільськогосподарського призначення, судовий розгляд триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1748