Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2018

За втручання прокуратури відповідачі продовжують звільняти самовільно зайняті земельні ділянки

Упродовж серпня-вересня поточного року органами прокуратури області в ході здійснення представницької діяльності проведено системну роботу, спрямовану на поновлення державних інтересів, за виявленими фактами самовільного зайняття та протиправного використання на території області земельних ділянок.

За її результатами до суду прокурорами пред’явлено низку позовів щодо зобов’язання суб’єктів господарювання звільнити земельні ділянки, які використовуються без належних правовстановлюючих документів.

Розуміючи принциповість позиції прокуратури, відповідачі в зазначених справах іноді віддають перевагу добровільному звільненню незаконно використовуваної землі до винесення судом рішення про її примусове повернення.

Так, господарським судом Черкаської області закрито провадження у справі за позовом Звенигородської місцевої прокуратури щодо зобов’язання агрофірми звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 34 га вартістю понад 3 млн. грн. у Катеринопільському районі у зв’язку з її добровільним звільненням відповідачем у ході судового розгляду справи.

Усього лише упродовж жовтня-листопада поточного року в справах за позовами прокуратури вказаної категорії відповідачами добровільно звільнено близько 150 га самовільно зайнятих земель.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2075