Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

Зловмисника, який підозрюється у вчиненні замаху на вбивство жителя Уманщини з метою заволодіння його автомобілем, взято під варту

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом замаху на вбивство жителя Уманського району та незаконного заволодіння його транспортним засобом.

У ході досудового розслідування встановлено, що 03.11.2018 року 25-річний житель Звенигородського району в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи на задньому пасажирському сидінні в салоні легкового автомобіля під керуванням 22-річного жителя Уманського району, з метою заволодіння транспортним засобом, використовуючи ремінь безпеки, намагався позбавити життя водія шляхом стиснення шиї, поки не переконався, що потерпілий  припинив чинити опір і не подавав ознак життя, після чого виштовхнув останнього з автомобіля на проїжджу частину польової дороги, заволодів його транспортним засобом й залишив місце злочину. Після спричинених тілесних ушкоджень, завдяки своєчасно наданій медичній допомозі потерпілого вдалося врятувати.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, що є небезпечним для життя) Кримінального кодексу України.

За клопотанням прокуратури 06.11.2018 Уманським міськрайонним судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На цей час проводяться всі необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене дослідження всіх обставин події.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Уманської місцевої прокуратури.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення особі загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1697