Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Апеляційний суд визнав винним керівника апарату суду у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

Прокуратурою належно та в повному обсязі забезпечено участь в апеляційному суді Черкаської області під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Доведено, що керівник апарату одного з міських судів Черкаської області, продавши автомобіль вартістю понад 132 тис. грн., не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції, у встановленому законом порядку, про суттєві зміни в своєму майновому стані, що зумовлені реалізацією цього автомобіля.

Постановою Шполянського районного суду від 17.08.2018 посадовця визнано винуватим у вчиненні зазначеного вище правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 1700 грн. Не погоджуючись з указаним рішенням, працівник суду оскаржив його до вищестоящої інстанції.

За принципової позиції прокурора, рішенням апеляційного суду Черкаської області від 02.11.2018 апеляційну скаргу керівника апарату міського суду на рішення суду першої інстанції залишено без задоволення. 

На цей час рішення набрало законної сили.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1867