Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

За втручання прокуратури звільнено 30 гектарів самовільно зайнятої землі в Катеринопільському районі

Захищаючи інтереси держави, прокуратура Черкащини відреагувала на факт самовільного зайняття земельної ділянки площею 30 гектарів вартістю майже 4 млн. грн. в Катеринопільському районі та звернулася до суду з позовом про її звільнення.

У ході здійснення представницької діяльності Звенигородською місцевою прокуратурою встановлено, що сільськогосподарське підприємство використовувало земельну ділянку в адміністративних межах Петраківської сільської ради під вирощування сільськогосподарських культур без жодних правовстановлюючих документів, чим заподіяло майнову шкоду державі.

За поновленням державних інтересів у вересні поточного року до господарського суду Черкаської області звернувся прокурор, який вимагав зобов’язати підприємство звільнити самовільно зайняту землю.

Лише під час розгляду справи за вказаним позовом відповідачем земельні ділянки звільнено добровільно, у зв’язку з чим провадження судом закрито. 

Крім того, з метою усунення аналогічного факту порушення земельного законодавства до суду звернулася Уманська місцева прокуратура, у ході судового розгляду позову прокурора товариство звільнило добровільно самовільно зайняту земельну ділянку в Монастирищенському районі площею 25 га вартістю 27 млн. грн.   

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1889