Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2018

У прокуратурі Черкаської області на семінарі обговорили питання організації проведення оцінювання результатів роботи державних службовців (ФОТО)

З метою забезпечення належного функціонування державної служби в органах прокуратури, виконанання вимог і впровадження нових положень Закону України «Про державну службу», 29.10.2018 у прокуратурі Черкаської області для працівників відомства проведено семінарське заняття на тему: «Особливості організації проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б» і «В»».

У навчальному заході взяли участь начальник міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Олександр Якубенко, заступник прокурора області Олександр Мироненко, керівники місцевих прокуратур й державні службовці органів прокуратури.

Відкриваючи семінар, прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко зазначив, що з часу прийняття Закону України «Про державну службу», який набрав чинності з 01.05.2016, в органах прокуратури здійснено чимало організаційних і практичних заходів щодо належного забезпечення його вимог.

Напрацьовано певні алгоритми, зокрема, проведення конкурсів на зайняття посад державної служби, приведення рангів у відповідність до нового законодавства та присвоєння чергових, також є деякі напрацювання по роботі дисциплінарної комісії, тощо.

Під час роботи семінару висвітлено питання оцінювання результатів службової діяльності державних службовців органів прокуратури, яке поточного року проводитиметься вперше, з часу прийняття Закону України «Про державну службу». У подальшому оцінювання здійснюватиметься в жовтні-грудні щорічно.

З цією метою регіональною прокуратурою розроблено порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців органів прокуратури Черкаської області, який затверджений наказом прокурора області від 29 грудня 2017 року №141.

Водночас, у грудні минулого року кожним державним службовцем органів прокуратури визначені завдання і ключові показники, на підставі яких і буде проводитися оцінювання результативності, ефективності та якості їх службової діяльності.

Начальник міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Олександр Якубенко поділився досвідом і надав практичні рекомендації щодо організації проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, а також повідомив про шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних із впровадженням нових положень законодавства.

Захід пройшов у формі живого діалогу між учасниками, в ході якого вони отримали відповіді на всі цікавлячі запитання.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

   

кількість переглядів: 1891