Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2018

Притягнуто до адміністративної відповідальності депутата районної ради, який не задекларував відомості щодо придбання та продажу автомобілей

Прокуратурою в суді доведено винуватість депутата однієї із районних рад області у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Установлено, що посадовець, набувши у власність автомобіль 2017 року випуску, вартістю понад 1 млн. 800 тис. грн, не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в своєму майновому стані, що зумовлені купівлею зазначеного автомобіля.

Крім того, вказаний депутат, отримавши дохід від продажу автомобіля 2013 року випуску в сумі 307 тис. грн., також проігнорував окреслені вимоги антикорупційного законодавства.

За принципової позиції прокурора постановою Чигиринського районного суду посадовця визнано винуватим у вчиненні інкримінованих правопорушень, пов’язаних з корупцією, та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 1 700 грн.

На цей час рішення не набрало законної сили.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1666