Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

У Смілі викрито місцевого жителя, якого підозрюють у розповсюдженні порнографічної відеопродукції (ФОТО)

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженню, розпочатому за фактом розповсюдження жителем м. Сміла відеозображень порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

В рамках проведення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні прокурором Смілянської місцевої прокуратури за участі працівників Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області та відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України 19.10.2018, в м. Сміла, за місцем проживання вказаного чоловіка проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено системний блок, флеш накопичувачі та іншу комп’ютерну техніку, на якій містилася порнографічна відеопродукція.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене зясування всіх обставин події. Вилучену комп’ютерну техніку після огляду буде передано до експертної установи для проведення відповідних досліджень й підтвердження факту збуту чи розповсюдження предметів порнографічного характеру.

Після підтвердження експертами вказаних фактів Смілянською місцевою прокуратурою вирішуватиметься питання про повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп’ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2058