Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2018

Задоволено позов прокуратури щодо повернення державного майна вартістю близько 9 млн. грн., яке використовується орендарем неефективно

Господарським судом Черкаської області задоволено позов Смілянської місцевої прокуратури про стягнення з товариства понад 200 тис. грн. заборгованості з орендної плати та зобов’язання орендаря повернути на користь дослідної станції помології імені Л.П. Симиренка Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України нерухоме майно вартістю близько 9 млн. грн.

Орендуючи комплекс приміщень виробничих цехів і складів, відповідач систематично порушував строки сплати орендної плати, в результаті чого за час дії договору оренди утворилася значна заборгованість перед власником майна - Національною академією аграрних наук України.

У травні поточного року строк дії договору оренди закінчився, однак об’єкт оренди не повернуто, чим спричинено шкоду державним інтересам у зв’язку з неефективним використанням державного майна.

Вказане стало підставою для звернення прокурора до суду за захистом державних інтересів, позовні вимоги прокуратури на цей час повністю задоволено судом.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2331