Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2018

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно завідувача та доцента кафедри Черкаського вишу, які обвинувачуються у вимаганні від студента неправомірної вигоди (ФОТО)

Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт в кримінальному провадженні за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Установлено, що в червні 2018 року завідувач однієї із кафедр Черкаського державного технологічного університету, за попередньою змовою з доцентом кафедри цього ж університету, за позитивне вирішення питання здачі літньої навчальної сесії за 2017-2018 роки, вимагали та отримали від студента зазначеного навчального закладу, раніше обумовлену неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 3 100 грн.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Нагадаємо, що незаконні дії обвинувачених викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області та слідчими Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

  

кількість переглядів: 2438