Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2018

Завдяки прокуратурі державі повернуто нежитлове приміщення черкаського заводу «Фотоприлад» вартістю понад 2 млн. грн.

Захищаючи інтереси держави в сфері державної власності, органи прокуратури заходами представницького характеру реагують на виявлені порушення в частині неефективного використання об’єктів вказаної категорії.

Так, господарським судом Черкаської області задоволено позов Черкаської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди нежитлового приміщення вартістю понад 2 млн. грн. і зобов’язання орендаря повернути вказане нерухоме майно державному підприємству.

Установлено, що орендуючи частину приміщень черкаського заводу «Фотоприлад», фізична особа-підприємець не виконувала умови договору оренди щодо своєчасної сплати орендної плати, утворивши значну заборгованість перед Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Черкаській області та підприємством.

Окрім цього, орендарем не відшкодовувались передбачені договором витрати на утримання державного майна та вартість електроенергії, витраченої в процесі господарської діяльності.

За стягненням вказаної заборгованості, яка з урахуванням пені та штрафних санкцій склала більше 200 тис. грн., розірванням договору оренди та поверненням майна в інтересах держави до суду звернувся прокурор.

На цей час позовні вимоги прокуратури судом повністю задоволено, відповідач має сплатити заборгованість й повернути приміщення, яке в подальшому може бути передано в оренду на конкурсних умовах. 

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2110