Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2018

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника структурного підрозділу філії Управління капітального будівництва Міністерства ЖКГ України

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Черкаської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Колишній чиновник обвинувачується в тому, що перебуваючи на посаді начальника структурного підрозділу філії Управління капітального будівництва Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, під час будівництва об'єкта в м. Корсунь-Шевченківський, в порушення вимог законодавства не здійснив контроль за дотриманням вимог державних стандартів, будівельних норм і правил, якістю й обсягами робіт, виконаних під час будівництва, та підписав акт приймання виконаних підрядних робіт, не перевіривши достовірність його даних. Неналежне виконання обвинуваченим своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, призвело до незаконного перерахування коштів на розрахунковий рахунок одного із підрядників і спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків, завданих Державному бюджету України в загальній сумі понад 326 тис. грн.

Зазначена особа упродовж 2 років ухилялася від слідства та офіційно перебувала в розшуку й лише завдяки скоординованій роботі оперативних працівників Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та прокуратури Черкаської області, на підставі ухвали слідчого судді чоловіка затримано й доставлено до суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1628