Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

Судитимуть місцевих жителів, які незаконно збували на території України спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації (ФОТО)

Прокуратурою Черкаської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 місцевих жителів, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 201, ч. 2 ст. 359 (переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконне їх придбання та збут) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачені, діючи в порушення вимог Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», не маючи відповідного дозволу (ліцензії), з корисливих мотивів упродовж 2017-2018 років, за попередньою змовою між собою, незаконно придбавали та збували спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації на території України.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Нагадаємо, незаконні дії зазначених осіб викрито прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління Служби Безпеки України в Черкаській області.

 

Довідково: за вчинене особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 2160