Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2018

Під час перевірок у виправних колоніях і СІЗО прокуратура виявила порушення законодавства

На виконання вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» органами прокуратури Черкаської області із залученням відповідних спеціалістів у поточному році проведено комплексні перевірки у виправних колоніях області та ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» області щодо дотримання конституційних прав ув’язнених і засуджених на належні умови тримання, медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення, а також режимних вимог.

Установлено, що незважаючи на вжиті органами прокуратури заходи, у діяльності зазначених піднаглядних установ продовжують мати місце порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Кодексу законів про працю України, Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Про основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про охорону праці», «Про оплату праці» та інших нормативних і підзаконних актів. Зокрема, під час зазначених перевірок виявлялися порушення в частині додержання режимних вимог, технічного облаштування вказаних установ, неналежного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення спецконтингенту.

З метою усунення виявлених порушень органами прокуратури області на адреси керівників установ виконання покарань та ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» внесено 4 акти прокурорського реагування, за результатами розгляду 2 вказівок 2 службових осіб притягнуто до відповідальності, решта документів реагування перебувають на розгляді.

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2473