Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2018

На Черкащині судитимуть працівницю банку, яка обвинувачується в заволодінні 2 млн. 430 тис. грн.

Звенигородською місцевою прокуратурою за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки м. Звенигородка, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Слідством установлено, що обвинувачена, будучи службовою особою  одного із відділень банку в м. Ватутіне, з метою заволодіння банківськими коштами, шляхом зловживання своїм службовим становищем, умисно, діючи на свою користь і всупереч інтересам банку, з грудня 2008 року до січня 2009 року отримала з каси банку й присвоїла готівкові кошти в сумі 136 тисяч доларів США, 65 тисяч Євро, 716 тисяч гривень, що згідно курсу Національного банку України станом на час вчинення злочину складало більш як 2 млн. 430 тис. грн., які вона використала на власний розсуд.

У зв’язку з переховуванням від слідства, вказану особу оголошено у  міжнародний розшук. Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки та притягнення зловмисниці до відповідальності.

                      
Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 3872