Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2018

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника поліції, який обвинувачується в службовому підробленні

Прокуратурою Черкаської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівника Уманського районного відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що оперативний працівник поліції всупереч інтересам служби, вводячи в оману орган досудового розслідування та суд, під час виконання доручення слідчого підробив протоколи допиту свідків і рапорт про проведення таких допитів шляхом внесення завідомо неправдивої інформації про начебто причетність жителя Уманщини до злочину. Проте, у ході розслідування встановлено, що зазначені в протоколах особи взагалі не допитувалися та відповідних свідчень не надавали.

У подальшому вказані документи були покладені в основу обґрунтування клопотання про проведення обшуку і ухвали суду про надання дозволу на проведення обшуку, після проведення якого, інший працівник поліції, обвинувальний акт стосовно якого скеровано до суду в 2017 році, вимагав та одержав від родички вказаного вище жителя Уманщини неправомірну вигоду в сумі 3 тисячі доларів США за вирішення питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2271