Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

За касаційною скаргою прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно 4 колишніх правоохоронців

Завдяки принциповій позиції прокурора Верховним Судом задоволено касаційну скаргу про перегляд незаконного судового рішення стосовно 4 колишніх працівників органів внутрішніх справ, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 129 (погроза вбивством), ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, колишні правоохоронці в 2014 році, за попередньою змовою, з метою з’ясування стосунків у зв’язку із конфліктом, який виник напередодні із двома жителями одного з сіл Черкаського району, із застосуванням спеціальних засобів і фізичної сили викрали останніх й вивезли до лісосмуги, де нанесли одному з них тілесні ушкодження, здійснювали погрози вбивством, використовуючи табельну зброю.

Судом першої інстанції обвинувачені визнані винними лише у вчиненні злочину, передбаченого ст. 146 КК України, однак, за ст.ст. 129, 365 КК України - виправдані.

Апеляційним судом апеляційну скаргу прокурора на вказаний вирок суду залишено без задоволення, а вирок без змін.

З метою реалізації завдань кримінального провадження, не погоджуючись із судовими рішеннями, прокуратура звернулася з касаційною скаргою до Верховного Суду, за результатами розгляду якої справу повернуто на новий апеляційний розгляд.

Прокурором і надалі підтримується принципова, правова позиція щодо ухвалення законного вироку та признання справедливого покарання.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2122