Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

На Золотоніщині викрито жителя Донбасу, який поширював заклики на підтримку дій країни –агресора, а також пропагував комуністичний тоталітарний режим

За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю одного з сіл Золотоніського району, який виправдовував збройну агресію рф, поширював символіку комуністичного режиму, а також заклики, спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності (ч. 1 ст. 436-1, ч. 1 ст. 436-2, ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, 60-річний житель Донецької області, переїхавши у 2018 році в с. Вереміївка Золотоніського району, на особистій сторінці в забороненій соціальній мережі «Однокласники», яка має відкритий доступ для необмеженого кола користувачів, розміщував дописи та зображення, що містили ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму, зображення комуністичної символіки, заклики до розпалювання національної ворожнечі, а також заклики на підтримку дій держави-агресора та глорифікував представників збройних формувань рф.
У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 662