Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2023

У Черкасах викрито злочинну схему, організовану службовими особами навчального закладу, які сприяли ухиленню від призову

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру директорові одного з державних навчальних закладів міста Черкаси та двом підлеглим йому посадовим особам, бухгалтеру і викладачу, за фактом одержання неправомірної вигоди за сприяння в ухиленні від призову на військову службу, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, підозрювані запровадили злочинну схему, спрямовану на систематичне одержання неправомірної вигоди від осіб, віком від 21 до 31 року, за відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, формально зараховуючи їх студентами до навчального закладу без участі в навчальному процесі.
Підозрювані отримували з кожного ухилянта близько 2000 грн щомісяця. Кошти передавалися за можливість не відвідувати заняття та невідрахування через неуспішність.
На цей час триває перевірка понад 10 випадків фіктивного зарахування на навчання осіб призовного віку.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.
Досудове розслідування здійснюється за сприяння співробітників УСР в Черкаській області ДСР НПУ та слідчими Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1103