Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

На Чорнобаївщині засуджено чоловіка, який, використавши підроблені документи, отримав від держави більш як 400 тис. грн допомоги

За процесуального керівництва прокурорів Чорнобаївського відділу Золотоніської окружної прокуратури судом засуджено місцевого жителя за використання підроблених документів та заволодіння чужим майном шляхом обману у великих розмірах (ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 190 КК України).
Прокурором у суді доведено, що житель смт Чорнобай Золотоніського району, використав заздалегідь підроблені офіційні документи, що надавали можливість оформити інвалідність та отримати одноразову грошову допомогу від держави у сумі 440,5 тисяч гривень, чим ввів в оману представників Міністерства оборони України.
Враховуючи наявність доказів, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців, на підставі ст. 75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання встановивши іспитовий строк 1 рік.
Крім цього, цивільний позов прокурора про стягнення з обвинуваченого 440,5 тисяч гривень на користь держави – судом повністю задоволено.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 624