Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Прокуратура відстоюватиме позицію в суді апеляційної інстанції у справі щодо одержання неправомірної вигоди працівником черкаського вишу

У засобах масової інформації висвітлено факт винесення виправдувального вироку щодо члена вступної комісії одного з закладів вищої освіти Черкащини та визнання судом провокації надання неправомірної вигоди.
Нагадаємо, що підсудний обвинувачується в тому, що, перебуваючи на посаді завідувача сектору сприяння працевлаштуванню випускників та кадрового забезпечення відділу персоналу Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, будучи службовою особою, яка обіймає в державній установі посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, з метою особистого збагачення одержав від курсанта зазначеного вище навчального закладу в приміщення свого службового кабінету неправомірну вигоду у розмірі 1100 доларів США та 25 000 грн за вплив на працівників та викладачів інституту з метою прийняття рішень стосовно курсанта під час подальшого навчання, складання іспитів та заліків.
Прокурором під час судового розгляду надано належним чином обґрунтовані докази вини обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, одержані у встановленому законом порядку, та орієнтовано суд на ухвалення обвинувального вироку.
Проте всупереч встановленим фактичним обставинам, які сторона обвинувачення вважала об’єктивно доведеними, суд дійшов висновку про недоведеність вини обвинуваченого та ухвалив виправдувальний вирок.
Надалі прокуратура відстоюватиме свою позицію в суді апеляційної інстанції та вже готує апеляційну скаргу до Черкаського апеляційного суду.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 659