Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

За позовом прокурора припинено право приватної власності на земельну ділянку лісогосподарського підприємства Уманщини

Органи прокуратури продовжують виявляти факти протиправного відчуження у приватну власність державних земель лісогосподарського призначення.
Так, нещодавно Уманським міськрайонним судом задоволено позов Черкаської обласної прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради й припинення права приватної власності громадянки на земельну ділянку.
Прокурором у суді доведено, що спірна земельна ділянка площею 0,2 га передана сільською радою у приватну власність як присадибна ділянка, тоді як за матеріалами лісовпорядкування належить до земель лісогосподарського призначення ДП «Уманський лісгосп», а отже є державною власністю, якою не мала права розпоряджатися сільська рада.
Органами прокуратури забезпечено виконання рішення Уманського міськрайонного та припинено право приватної власності на земельну ділянку площею 0,2 га, вартість якої становить 5 493 тис. грн.
На цей час у провадженні Уманського міськрайонного суду перебувають ще 9 аналогічних справ за позовами Черкаської обласної прокуратури про повернення до державної власності 10 земельних ділянок у передмісті Умані площею 1,45 га, загальною оціночною вартістю понад 40 млн грн.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 583