Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2022

Жінці, яка збувала наркотики у місця позбавлення волі, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Городищенського відділу Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру жінці у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання, зберігання, пересилання з метою збуту психотропних речовин у місця позбавлення волі та незаконне виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин без мети збуту).
За даними слідства 34-річна жителька Черкаського району придбала тютюн із домішками психотропної речовини, який у подальшому збула шляхом відправлення поштовим зв’язком до ДУ «Черкаський слідчий ізолятор». Зазначене відправлення вилучив співробітник слідчого ізолятора та передав працівникам поліції.
Під час обшуку, проведеного за місцем проживання жінки, виявлено особливо небезпечні наркотичні та психотропні засоби – амфетамін і канабіс, які було вилучено працівниками поліції.
На цей час вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, підозрюваній загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років; за ч. 1 ст. 309 КК України - штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 687