Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2022

Учасники організованої групи, які збували наркотичні та психотропні засоби, постануть перед судом

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо 4 осіб, які в складі організованої злочинної групи на території однієї з громад Звенигородського району зберігали з метою збуту та збували психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, а також зберігали з метою збуту особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України).  
За даними слідства під час обшуків у помешканнях підозрюваних вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, вагою більше 10 кг, який зберігався у мішках, полімерних ємностях та поліетиленових пакетах, а також психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, вагою більше 15 г, який був підготовлений до збуту та розфасований у поліетиленові пакетики і фольгові згортки. Також виявлені електронні ваги, ложки та інші предмети із нашаруванням порошкоподібної речовини, пакувальний матеріал, чорнові записи про кількість збутої психотропної речовини і суми отриманих від збуту грошових коштів, мобільні телефони, які використовувались затриманими для спілкування з покупцями заборонених до вільного обігу речовин, а також банківські картки, на які перераховувались грошові кошти за їх придбання.
Окрім того, під час досудового розслідування у двох підозрюваних виявлено вогнепальну зброю: 2 гранати та 56 набоїв, яку вони зберігали без передбаченого законом дозволу.  
Обвинуваченим обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави та визначенням ряду процесуальних обов’язків.  
За клопотанням прокурора заставу в розмірі 522 тис. грн було звернено в дохід держави у зв’язку з порушенням підозрюваними покладених на них судом обов’язків.
Діяльність організованої групи викрита прокурорами Черкаської обласної прокуратури спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Національної поліції України та слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області.
Санкцією указаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 386