Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2022

Перед судом постануть 16 жителів Черкащини за ухилення від виконання вироків суду

Під пильною увагою органів прокуратури області перебувають факти  ухилення засудженими від покарань, не пов’язаних з позбавленням волі (ст. 389 КК України), та адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт (ст. 389-2 КК України).
Поточного року до суду скеровані обвинувальні акти стосовно 14 засуджених, які ухилялися від відбування покарання у вигляді громадських робіт, та щодо 2 осіб за ухилення від сплати штрафу і злісного ухилення від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт.
Проведеними прокурорами перевірками додержання вимог чинного законодавства установлені непоодинокі випадки неналежного здійснення нагляду за засудженими, яким за вироками судів призначені покарання, не пов’язані з позбавленням волі.
Зокрема, наявні факти відсутності системного контролю поведінки та способу життя засуджених указаної категорії, неналежного рівня соціально-виховної та попереджувальної роботи, що у подальшому призвело до вчинення повторних умисних злочинів та ухилення від відбування покарання.
Загалом упродовж 2022 року органам пробації області внесено 7 документів прокурорського реагування. Робота на вказаному напрямі триває.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 889