Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2022

Засуджено жінку за вчинення домашнього насильства

За публічного обвинувачення Уманської окружної прокуратури судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно 27-річної жительки смт Маньківка Уманського району за фактом вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України).
Прокурором у суді доведено, що жінка систематично знущалася над своїм 37-річним чоловіком, з яким спільно проживала, указане виражалося в словесних образах, нецензурних висловлюваннях, погрозах фізичною розправою, приниженні честі й гідності та перешкоджанні вільному користуванню житлом.
Крім того, обвинувачена упродовж 2022 року неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, однак належних висновків не зробила.
Суд, врахувавши зібрані в ході досудового розслідування докази, визнав винною обвинувачену в інкримінованому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у вигляді 1 року обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1115