Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2022

Десять років за ґратами проведе чоловік за замах на умисне вбивство родини, серед яких одна неповнолітня

Черкаським апеляційним судом визнано обґрунтованими доводи ювенального прокурора та залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким до 10 років позбавлення волі засуджено 58-річного жителя Золотоніського району за фактом незаконного проникнення до житла та закінченого замаху на умисне вбивство.
У суді доведено, що обвинувачений, на ґрунті неприязних відносин із сусідом, без дозволу власника проникнув до його житлового будинку, в якому знаходилася вся родина, та маючи раптово виниклий умисел на вбивство неповнолітньої доньки, спрямував рушницю і здійснив постріл в напрямку останньої, однак влучив в стіну. Після чого, висловлюючи погрози вбивства всій сім’ї, не встиг натиснути на спусковий гачок рушниці, оскільки був зупинений власником будинку.
За принципової позиції прокурора вироком Черкаського районного суду Черкаської області чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 162 КК України, та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
Сторона захисту оскаржила вказане рішення до суду апеляційної інстанції. Однак апеляційна скарга обвинуваченого залишилася без задоволення, вирок суду набрав законної сили і винний понесе відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 895