Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

Посадовець та його спільник погоріли на одержанні неправомірної вигоди

За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури слідчими Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області 03.08.2022 затримано двох осіб під час одержання неправомірної вигоди.
За даними слідства заступник директора одного з комунальних підприємств Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області за попередньою змовою з місцевим жителем, вимагали у місцевого фермера надати їм неправомірну вигоду в сумі 40 000 грн за надання можливості продовжити договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення та безперешкодне її використання у подальшому. Неправомірну вигоду правопорушники отримували частинами та були затримані правоохоронцями під час отримання чергової суми в розмірі 6000 грн.
На підставі зібраних доказів зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди).
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
У разі доведення вини правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 813