Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2022

Кожен недобросовісний підрядник буде притягнутий до відповідальності за неякісні ремонтні роботи в закладах освіти

За процесуального керівництва Корсунь-Шевченківського відділу Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно недобросовісного підрядника за проведення неякісних ремонтних робіт в закладі освіти.
За версією слідства вказана особа, будучи директором одного з товариств області, виконуючи підряд з реконструкції навчального закладу, заволоділа бюджетними коштами на загальну суму близько 110 тис. грн шляхом внесення до будівельної документації завідомо неправдивих відомостей щодо обсягів та вартості виконаних ремонтних робіт в одному з навчальних закладів Черкащини.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).
У ході досудового розслідування підрядником відшкодовано збитки на суму близько 103 тис. грн. Прокурором вживаються заходи щодо повернення невідшкодованої частини збитків.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 810