Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2022

Незаконне збагачення на лиху війни

  За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 20-річного жителя Золотоніського району за фактом вчинення шахрайських дій (ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України).
   За даними слідства обвинувачений у лютому 2022 року, в умовах воєнного стану, з метою заволодіти шахрайським шляхом коштами громадян створив сторінку у месенджері «Telegram», де розмістив оголошення про здійснення пасажирських перевезень за кордон у зв’язку з збройною агресією Російської Федерації проти України та введенням воєнного стану.
     Проте сам вказані послуги не надавав і не мав на меті їх надавати. Після отримання коштів від громадян, як попередню оплату за послуги, обвинувачений не виходив на зв’язок. Загалом зловмисник заволодів коштами в сумі 2500 грн.
    Обвинувальний акт скеровано до Чорнобаївського районного суду Черкаської області для розгляду по суті.
Довідково: заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Шахрайство, вчинене повторно, карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1073