Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2022

Засуджено до 6 років позбавлення волі 40-річного мешканця м. Городище за незаконне заволодіння автомобілем

За принципової позиції прокурора Городищенського відділу Смілянської окружної прокуратури Городищенським районним судом Черкаської області засуджено до позбавлення волі чоловіка, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно).

Під час судового розгляду доведено, що 40-річний чоловік, мешканець м. Городище Черкаської області, будучи раніше неодноразово судимим за вчинення умисних корисливих злочинів, 01.04.2021 у вечірній час, скориставшись тим, що потерпілий не зачинив автомобіль та залишив ключі в замку запалення,. Потерпілий разом з товаришем намагалися його наздогнати та зупинити. У подальшому автомобіль було зупинено працівниками поліції.  

Враховуючи наявність доказів, суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України та призначив покарання у вигляді 6 років реального позбавлення волі.

Наразі рішення суду не набрало законної сили.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 704