Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2022

Прокурорами скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника складу «ЛНР»

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України, яка сприяла діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка».

Зібраними доказами з’ясовано, що фігурантка злочину з 2017 року по цей час, займаючи посаду начальника складу забезпечення одного з незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР» та маючи військове звання «єфрейтор», виконувала завдання із речового забезпечення військових цієї псевдодержави.  
У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України вказану особу оголошено в розшук та стосовно неї судом надано дозвіл на її затримання.

Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності).

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у цих кримінальних провадженнях проводилось слідчими УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 930