Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2022

33-річного уманчанина засудили до 15 років позбавлення волі за вбивство

За підтримання публічного обвинувачення Уманською окружною прокуратурою судом оголошено обвинувальний вирок 33-річному чоловіку за фактом умисного вбивства з корисливих мотивів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, розбійного нападу, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи та з проникненням в житло (п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 187 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2018 року, 33-річний чоловік, за попередньою змовою з іншим чоловіком, кримінальне провадження відносно якого закрите у зв’язку з його смертю, в одному із сіл Уманського (колишнього Христинівського) району, з метою заволодіння грошовими коштами та цінностями потерпілого, нанесли тілесні ушкодження останньому та з метою отримання інформації про знаходження грошових коштів зв’язали його за допомогою електричного кабелю, після чого, заклеївши рот липкою стрічкою «скотчем», продовжували наносили тілесні ушкодження, а також душили потерпілого шляхом стиснення шиї. У результаті потерпілий помер, а зловмисники заволоділи коштами у сумі 6100 грн.   

Вироком Уманського міськрайонного суду від 04.05.2022 обвинуваченого визнано винним та засуджено до покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1090