Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2022

Збут наркотиків та психотропів на території Звенигородщини – повідомлено про підозру чотирьом особам (ФОТО)

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру 4 місцевим жителям за фактом зберігання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

У ході проведення обшуку за місцями їхнього проживання виявлено та вилучено речовини рослинного походження зеленого кольору вагою більше 15 кг, порошкоподібну речовину білого кольору, чорнові записи про кількість збутої психотропної речовини і суми отриманих від збуту грошових коштів, мобільні телефони, які використовувались затриманими для спілкування із «клієнтами» щодо продажу заборонених до вільного обігу речовин, а також банківські картки, на які покупцями перераховувались грошові кошти за їх придбання та інші предмети необхідні для збуту наркотичних засобів, психотропних речовин.

Під час досудового розслідування проведено оперативні закупки психотропної речовини, яку затримані збували безпосередньо за місцями свого проживання, а грошові кошти отримували на належні їм банківські картки.

В помешканні одного із затриманих виявлено гранати і запали до них та набої в значній кількості.
На цей час у кримінальному провадженні призначені судово-хімічні та балістичні експертизи, з урахуванням висновків яких буде визначено остаточну правову кваліфікацію дій підозрюваних.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося спільно із співробітниками УСР в Черкаській області ДСР НП України слідчими СУ ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

                   

                       

 

кількість переглядів: 987