Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2022

Черкащанину, який восхваляв російських окупантів судом обрано домашній арешт. Прокурорами готується апеляційна скарга

За результатами розгляду клопотання прокурора та слідчого про необхідність застосування тримання під вартою стосовно місцевого жителя, який в одній із соціальних мереж розмістив у період російсько-Української війни низку публікацій, які глорифікують (восхваляють) російських окупантів, Соснівським районним судом м. Черкаси застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На вказане судове рішення прокурором Черкаської обласної прокуратури готується апеляційна скарга про скасування вказаного судового рішення та обрання тримання під вартою фігуранту злочину, який відноситься до категорії злочинів проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку.

Нагадуємо, що 24.03.2022 за процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури слідчими СВ УСБУ в Черкаській області повідомлено про підозру місцевому жителю у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України, у зв’язку з розміщенням ним в одній із соціальних мереж публікацій, в яких звеличується подвиг російського льотчика, який бомбить військових ЗСУ та містяться слова підтримки путіну та армії росії.  

Крім того, підозрюваним поширено цинічні матеріали в яких зображено силуети двох військових, які ціляться один в одного, при цьому один прикриває собою дитячий візочок, під ним розміщено прапор рф, а другий – ховається за дитячим візочком, під ним розміщено прапор України, з наступними текстом: «Вот в чем разница» та «Каждый выполняет задачи по-разному».

Прокурори Черкаської обласної прокуратури жорстко та принципово реагуватимуть стосовно громадян, які допомагають окупантам і підтримують російську агресію в Україні.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 436-2 КК України передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 250