Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Уманчанин, який мав намір збути за кордон культурні цінності, постане перед судом

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний стосовно жителя м. Умань за фактом закінченого замаху на контрабанду культурних цінностей (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, 47-річний чоловік за допомогою металошукача віднайшов 7 старовинних металевих предметів, що мають культурну цінність.

З метою власного збагачення він вирішив їх продати за кордон в обхід процедури митного декларування.

Обвинувачений знайшов покупця у Великій Британії та надіслав через поштове відділення АТ «Укрпошта» міжнародним відправленням предмети старовини, задекларувавши вміст відправлення як «запчастини до інструментів», а не як предмети старовини чи культурні цінності.

Однак співробітники Київської митниці в ході митного контролю виявили приховані предмети старовини.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 статті 201 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 35