Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Члени організованої групи, які привласнили землі вартістю понад 6 млн грн, постануть перед судом

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт  стосовно трьох членів організованої групи, які організували схему заволодіння земельними ділянками на території міста Умань. 

Їм інкриміновано шахрайство, підробка та використання підроблених документів, зловживання повноваженнями осіб, які надають публічні послуги (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 365-2
КК України).

За даними слідства, житель м. Умані залучив до вчинення злочину двох спільників та державного реєстратора.

Використовуючи підроблені рішення Уманської міської ради про виділення земельних ділянок, учасники злочинної групи зареєстрували за собою право власності на землю.

У такий спосіб вони незаконно заволоділи чотирма земельними ділянками на території м. Умань, вартістю понад 6 млн грн, загальна площа – майже 4000 м2.

З метою відшкодування завданих збитків на земельні ділянки та майно обвинувачених накладено арешт на суму 10 млн грн.

Обвинувальний акт стосовно державного реєстратора вже перебуває на розгляді в суді.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСР в Черкаській області ДСР України та УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 4