Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2022

За крадіжку в умовах воєнного стану невідкладно затримано двох осіб

В Україні посилено кримінальну відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень в умовах воєнного стану, у тому числі за скоєння правопорушень проти власності.

З метою забезпечення виконання завдань кримінального провадження та притягнення винних до встановленої відповідальності правоохоронні органи Черкаської області принципово реагують на будь-які факти порушення законності.

Так, у середу, 09.03.2022 за процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури в порядку ст. 208 КПК України затримано двох жителів Звенигородського району Черкаської області, які в умовах воєнного стану, введеного на підставі Указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022, проникли до одного з господарських приміщень домоволодіння місцевої жительки та здійснили крадіжку сантехнічного обладнання.

Такі дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 185  КК України – таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану. Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Наразі вирішується питання про здійснення повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 79