Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

Позбавлення волі на строк 9, 10 та 11 років - у Черкасах засуджено 3-х бойовиків, які служили в «ЛНР/ДНР»

За результатами спеціального судового провадження, Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винними трьох жителів Черкащини у сприянні діяльності терористичних організацій «ЛНР/ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та  призначив їм покарання у виді позбавлення волі на строк 9, 10 та 11 років відповідно кожному.

Прокурором Черкаської обласної прокуратури, який підтримував публічне обвинувачення в суді, доведено, що бойовики, перебуваючи на території Луганської та Донецької областей, які тимчасово підконтрольні представникам терористичних організацій «ЛНР/ДНР», з початку 2014 року до 2020 року проходили «військову службу» на посадах «командира відділення», «командира взводу» та «кулеметника» незаконних збройних формувань указаних терористичних організацій, чим приймали участь та сприяли їх діяльності.

Спеціальне досудове розслідування проводилося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Наразі засуджені переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської та Донецької областей.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1552