Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2021

Житель Черкас постане перед судом за розбещення неповнолітньої особи

Смілянською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 41-річного черкасця за фактом вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку (ч. 1 ст. 156 КК України), умисного одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій, її придбання і зберігання без мети збуту чи розповсюдження (ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Установлено, що обвинувачений з кінця грудня 2020 року до квітня 2021 року, умисно, з метою задоволення статевої пристрасті, використовуючи мобільний додаток Telegram, здійснюючи переписку з неповнолітнім та достовірно знаючи про його вік й неналежний рівень матеріального забезпечення, вчинив розпусні дії стосовно останнього, що полягали у пропозиції виготовлення та пересилання фотозображень порнографічного характеру за грошову винагороду, у зв’язку з чим здійснив інтелектуальне розбещення неповнолітнього. Отримавши доступ до фотозображень, що містять ознаки дитячої порнографії, зберігав їх на власному мобільному телефоні до виявлення та вилучення правоохоронцями під час проведення обшуку.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1542