Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

Прокуратура домоглася суворішого покарання для черкасця, який стріляв у місцеву жительку

За апеляційною скаргою прокурора Черкаським апеляційним судом 25.10.2021 скасовано вирок місцевого суду в частині призначеного покарання та ухвалено новий вирок, яким черкасця за нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження місцевій жительці (ч. 1 ст. 121 КК України) засуджено до покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

За даними слідства, обвинувачений 21.03.2020, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння з пневматичного пістолету здійснив не менше чотирьох прицільних пострілів в область голови потерпілої, а також наніс один удар тупим твердим предметом в область її голови, спричинивши останній тяжкі тілесні ушкодження.

Раніше вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 25.06.2020 особу засуджено за ч. 1 ст. 121 КК України до покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, що є нижчим від найнижчої межі, передбаченої санкцією вказаної статті.

З таким рішенням прокуратура не погодилася та на вирок суду прокурором подано апеляційну скаргу, у якій порушено питання про його скасування й ухвалення нового вироку, яким засудити обвинуваченого до реального позбавлення волі у межах санкції статті інкриміновано йому кримінального правопорушення, без застосування положень ст. 69 КК України.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1201