Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2021

Збут підроблених довідок про результати ПЛР-тесту на COVID-19 – оголошено підозру юристу комерційної структури

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру особі, яка являється адвокатом, за фактом збуту підроблених довідок про результати ПЛР-тесту на COVID-19 для перетину кордону України (ч. 1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, юрист однієї з місцевих комерційних структур через власні зв’язки, за грошову винагороду збувала завідомо підроблені довідки ПЛР-тесту COVID-19 з негативним результатом на осіб, які мали на меті виїхати для відпочинку за межі України та повернення з відпочинку в Україну.

Заходи з викриття кримінального проступку здійснювалися Черкаською обласною прокуратурою спільно з сектором  дізнання Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, за участі Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1375