Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2021

Виготовлення та збут фальсифікату з незаконним використанням торгової марки «Finlandia» - на Черкащині оголошено підозру 8 членам організованої групи

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури 8 особам повідомлено про підозру за фактом виготовлення, транспортування, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв і незаконного використання знаків для товарів, вчиненого організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28 ч.1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, підозрювані здійснювали виготовлення та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, в тому числі тих, на упаковки яких незаконно було нанесено знак для товарів торгової марки «Finlandia». Виготовлення таких алкогольних напоїв здійснювалось у двох приміщеннях, які були обладнані спеціальним обладнанням, яке забезпечує масове виготовлення фальсифікату та, у подальшому, виготовлений «товар» члени групи збували на території Черкаської області шляхом безпосереднього продажу покупцям, а також надсилали його покупцям на території всієї України, користуючись послугами логістичної компанії.

За результатами проведених обшуків в місцях проживання членів організованої групи та в приміщеннях, які використовувались ними для зберігання незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а також в автомобілях, які використовувались для транспортування фальсифікату, правоохоронцями виявлено та вилучено пластикові бочки різного об’єму з рідиною із характерним запахом спирту та коньяку, шланги різної довжини, коробки типу «Bag-in-Box» з рідиною з маркуванням «Finlandia», незаконно виготовлені алкогольні напої та спирт загальним об’ємом більше 2 тисяч літрів.

Установлено, що збитки потерпілій торговій марці складають майже 122 тис. грн.

Діяльність організованої групи припинена працівниками обласної прокуратури спільно зі слідчими СУ ГУНП в Черкаській області та  оперативними співробітниками УСР в Черкаській області ДСР НП України.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1486