Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2021

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи, яка намагалася збути арсенал боєприпасів і вибухівки, перебуваючи в СІЗО

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно неодноразово судимого жителя Черкащини, який утримується в слідчому ізоляторі м. Черкаси через вчинення низки крадіжок та грабежів на території області, за фактом незаконного поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1  ст. 263 КК України).

За даними слідства, обвинувачений намагався збути через своїх знайомих на  волі реактивний піхотний вогнемет РПВ-А «Джміль»,  3 гранатометні постріли, 6 гранат, майже 2 тисячі патронів різного калібру та 2 кг вибухової речовини, які були в придатному стані для використання за своїм призначенням з метою ураження різноманітних цілей.

Боєприпаси та вибухові речовини фігурант злочину зберігав в одному з заздалегідь обладнаному ним нежитловому приміщенні Черкаського району.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводилось слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1388