Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2021

На Драбівщині приватний підприємець постане перед судом за привласнення бюджетних коштів під час ремонту дороги

За результатами досудового розслідування Драбівським відділом Золотоніської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного підприємця, який обвинувачується у привласненні бюджетних коштів під час ремонту дорожнього покриття в одному із сіл на Драбівщині (ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

За версією слідства, обвинувачений у ході проведення поточного ремонту дорожнього покриття необґрунтовано завищив загальну вартість фактично виконаних робіт, після чого передав акти приймання виконаних будівельних робіт замовнику для оплати.   

Так, після виконання ремонтних робіт з бюджету підприємцю перераховано кошти в сумі більш як 90 тис. грн, але в ході досудового розслідування встановлено, що вартість фактично виконаних ремонтних робіт дорожнього покриття на двох вулицях становить лише близько 26 тис. грн.

Таким чином, приватний підприємець незаконно привласнив кошти місцевого бюджету на суму більше 60 тис. грн, чим завдав місцевому бюджету сільської ради матеріальну шкоду на вказану суму.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1169